Читај ми!

Културни центар

Бенд E-Play недавно је започео концертну сезону, која ће бити настављена у Београду, Јагодини, Крушевцу. Следе летњи фестивали и шести албум о којем разговорамо са Мајом Цветковић, гошћом овонедељног издања Културног центра.

Дан након првих пројекција којима је почело 71. издање Мартовског фестивала пред публиком и критиком је низ повода за размишљање – о савременом филму и стварности коју у њему затичемо. Документарна форма, у којој је она најнепосреднија, у Фокусу је емисије.

У Културном центру и о новим радовима уметнице Биљане Ђурђевић, роману Дете једне хуље Соржа Шаландона, петом издању Ex Yu rock enciklopedije Петра Јањатовића и несвакидашњој представи Хладан сутон постављеној на сцену Мађарског камерног позоришта у Сенти.

У фокусу Ретровизије је 1984. и атмосфера несвакидашње креативности у уметности у којој настаје први албум Катарине II, бенда који ће постати Екатарина Велика.

У Америци је недавно приказан нови филм Лиза Франкенштајн, још једна адаптација готичког класика. Како филмски аутори интерпретирају мотиве и атмосферу коју им је понудила Мери Шели?

Свет ове године обележава век од почетка деловања надреалистичког покрета у уметности. Како данас читамо идеје и дефиниције записане у Манифесту?

Уредник Јована Јанковић

Аутори рубрика Данијела Пурешевић, Марија Ненезић, Ана Марија Грбић, Ана Тасић, Зорица Којић, Стефан Аћимовић, Јасмина Мијић

Редитељ Рашко Милатовић

Монтажер Никола Манић  

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије