Читај ми!

Разни трендови

Ове недеље у Студију знања причамо о трендовима у науци, јер поред академског просотра, неизбежан је њен утицај на нашу свакодневицу, као и на наше физичко и ментално здравље.

У првом делу емисије биће речи о новим технологијама из домена физике, о медицини и вештачкој интелигенцији. Са Владимиром Ђоковићем, који нам долази из Института за нуклеарне науке “Винча”, говорићемо о нанотехнологијама и њиховој примени у биологији, хемији, екологији, медицини, као и у свакодневним производима. О томе шта је најактуелније у области здравствене технологије, и на који начин присуство у дигиталном свету може да наруши наше ментално здравље, сазнајемо од психијатра и професора Медицинског факултета, Игора Пантћа.

У другом делу емисије разговарамо са социологом Драганом Станојевићем, који нам указује на предности коришћења дигиталних мрежа када је у питању комуникација међу млађим генерацијама, али и колико се учешће у дигиталном свету разликује од реалног света са којим се суочавају свакодневно – у школи, на факултету, у додиру са институцијама. Са нама је и менаџерка дигиталних мрежа, Милица Лештарић, која ће нам рећи нешто више о пројекту "Саветовалиште за младе на ТикТок-у и Инстаграму”, а упознаће нас и са динамиком промена трендова на друштвеним мрежама.

Музичари Марија Матић и Александар Драгутиновић ће нам извести песме “Fever” Peggy Lee, “Sweet sixteen” Billy Idol-a и “When we were young” коју у оригинал изводи Аделе. Марија ће нам се придружити и у студију, и говориће о вези науке и музике.

Одговорни уредник редакције Општеобразовног програма: Зоран Живковић

Водитељ: Маја Бојић

Редитељ: Дарко Камарит

 

 

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво