Читај ми!

Системи вредности

О представама "Било једном у Новом Саду" и "Страх у опери". О хиперпродукцији телевизијских серија и продукцији у позоришту.

Преиспитивање улоге и значаја савременог позоришта у друштву, однос такозване друштвене и политичке елите према позоришту и уметности уопште, забављачко или ангажовано позориште, друштвено раслојавање на богате и сиромашне, потенцијали побуне и друштвене револуције, правда на небу и на земљи... неке су од тема о којима ће бити речи у овој епизоди.

Трагом представа Било једном у Новом Саду (Новосадско позориште) и Страх у опери (Атеље 212) о томе говоре уметнички директор Новосадског позоришта Роберт Ленард, глумице Емина Елор и Драгана Ђукић и редитељ Иван Вуковић.

На крају следи наставак истраживања на тему колико и на који начин хиперпродукција телевизијских серија утиче на продукцију у позоришту. Говоре драмски писац Жељко Хубач и глумци Немања Оливерић и Душан Матејић.

Аутор и уредник серијала је Слободан Савић.

Читање позоришта Читање позоришта

Autor:
Слободан Савић

Најдуговечнији специјализовани ТВ серијал о савременом позоришту у региону, аутора и уредника Слободана Савића, на програму је једном месечно (РТС 2). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво