Читај ми!

Иван Грубанов

Поводом изложбе "Мрзим те" у Салону музеја града Београда, гост емисије је Иван Грубанов, сликар, ванредни професор Факултета примењених уметности у Београду.

Основне и мастер студије Грубанов је завршио на Факултету ликовних уметности у Београду. Усавршавао се у Холандији, Великој Британији и Шпанији. Докторирао на Универзитету Леувен у Белгији.

Имао је тридесетак самосталних и учествовао на више од шездесет групних изложби у земљи и у свету. Представљао је Републику Србију на међународном Бијеналу у Венецији 2015. Добитник је више уметничких стипендија и награда у земљи и иностранству.

За емисију До детаља Иван Грубанов говори о томе зашто су заставе биле не само подстицај за ликовно промишљање, већ и средство, алат за сликање и објашњава зашто је за своју актуелну изложбу одабрао тако необичан назив. У разговору о Грубановљевом стваралаштву учествује и критичарка Данијела Пурешевић.

Монтажа: Предраг Кашман

Режија: Ивана Стивенс

Ауторка и уредница емисије: Сања Милић

До детаља До детаља

Autor:
РТС / Сања Милић

Емисија"До детаља" представља актуелна дела у области савремене уметности и културе. Кроз разговор са стварацима и уметничким критичарима, уз звук и слику самог дела, издвајају се детаљи који су важни за повод разговора, за опус госта у целини - за његову поетику. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије