Читај ми!

Културни центар

Како на најлепши начин оживети и доживети прошлост најбоље показују виртуелне реконструкције културног наслеђа које су нам доступне на интернету, у галеријама и музејима широм света. Тим поводом гост Културног центра је Снежана Мијић, аутор више пројеката виртуелне реконструкције нашег културног наслеђа, која је конзерватор- рестауратор слика и примена нових дигиталних технологија у Галерији матице српске у Новом Саду.

У фокусу емисије је улога новца у српској средњовековној и нововековној историји. Водимо вас у Градско позориште у Подгорици на премијеру представе "Надпоп Којовић“, према тексту и у режији Виде Огњеновић.

У емисији говоримо о феномену, експанзији и тајнама успеха индијске киноматографије. Представљамо вам изложбу “Поклон - збирку Драгише Брашована” отвореној у Музеју примењене уметности у Београду.

Представљамо књигу “Путни дневници Алберта Ајнштајна” посвећену путовањима великог научника по Далеком Истоку, Палестини и Шпанији, као нову књигу прича у форми стрипа “Одважне - бунтовнице које су владале светом” француске ауторке Пенелопе Бажије.

Посетили смо и Галерију савремене уметности Културног центра Панчево, важног креатора културних садржаја у граду на Тамишу.

Уредник емисије: Светлана Илић

Монтажери: Бранислав Поповић, Никола Манић

Редитељ: Рашко Милатовић

 

 

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије