Читај ми!

Иван Мариновић

Поводом филма "Живи и здрави" гост емисије је сценариста, редитељ и продуцент Иван Мариновић. Филм је црна комедија снимљена у копродукцији шест земаља.

Мариновић је дипломирао индустријски дизајн у Милану, а филмску режију магистрирао на Прашкој филмској академији (FAMU).Његов дебитантски филм Игла испод прага приказан је на више од 50 међународних и регионалних фестивала где је освојио десетак награда; био је и црногорски кандидат за Оскара.

Сценарио новог филма Живи и здрави награђен је на радионицама филмских фестивала у Кану и Сарајеву. Светску премијеру имао је на фестивалу BlackNights у Талину у Естонији.

За емисију До детаља Иван Мариновић говори о игрању жанровима у раду на овом филму, о сарадњи са глумцима, о копродукцији као моделу за опстанак савременог филма. У разговору учествује и критичарка др Весна Перић.

Монтажа: Предраг Кашман

Режија: Ивана Стивенс

Ауторка и уредница емисије: Сања Милић

 

 

 

До детаља До детаља

Autor:
РТС / Сања Милић

Емисија"До детаља" представља актуелна дела у области савремене уметности и културе. Кроз разговор са стварацима и уметничким критичарима, уз звук и слику самог дела, издвајају се детаљи који су важни за повод разговора, за опус госта у целини - за његову поетику. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара