Културни центар

Давне 1924. године, покретањем програма станице "Београд-Раковица“ отпочела је историја Радио Београда. Тим поводом, истражујемо какав нам је радио потребан данас, и шта га, и после једног века, чини тако незаменљивиму нашој култури и животу?

Гост Културног центра је вајар, професор Факултета ликовних уметности у Београду, Здравко Јоксимовић. Са угледним уметником разговарамо о његововој актуелној, јубиларној, педесетој изложби "Омаж Бори Иљовском“ у Музеју Цептер, у Београду.

У новом издању емисије ћемо поделити утиске са "Дана мађарског филма“, који су недавно одржани у биоскопу Дворане културног центра Београда. Критички анализирамо представу "Људи без гробова“, која је у копродукцији са Регионалним позориштем из Новог Пазара, премијерно изведена на сцени Београдског драмског позоришта. Настала је по истоименом роману Енеса Халиловића, у режији Стевана Бодроже.

Говорићемо о новом роману Филипа Грбића "Канон потиштеног ума“. Путем књиге "Делон“ Зинаиде Пронченко, сетићемо се славне филмске иконе, Алена Делона.

Какав је однос према смрти у српској, влашкој и мексичкој традицији сазнали смо на изложби "Timor mortis: Страх од смрти“ у Етнографском музеју у Београду. Скрећемо пажњу на нови албум бас гитаристе и композитора Уроша Спасојевића, "Ballads“. Рубрику Јубилеј посветили смоистакнутом синеасти, сценаристи, публицисти, преводиоцу, филмском критичару и аутору, легендарном Бранку Вучићевићу.

Уредник емисије: Јасмина Мијић

Аутори прилога: Јована Јанковић, Мирољуб Стојановић, Ана Тасић, Игор Перишић, Јасмина Мијић, Ана Марија Грбић, Николина Дабетић и Стефан Аћимовић.

Монтажер: Бранислав Поповић

Редитељ: Рашко Милатовић

 

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се