Београдски Сајам вина трећи у свету

Гост емисије је Стеван Рајта председник Савеза винара и виноградара Србије. Господин Рајта оценио је виноградарску 2023. годину, где је као посебно навео наступе наших винара на светски најпознатијим сајмовима у Диселдорфу и Верони, али и грандиозно организован београдски „Wine vision by Open Balkan”.

Наше винарије осим што производе врхунска и квалитетна вина бележе и велики пораст туриста који долазе на дегустације а понегде и ноћење у оквиру поседа. Наша екипа искористила је посету ријечких туриста, винара са острва Крк и угоститеља, винарији Радовановић у Крњеву, да заједно обиђемо прву српску приватну винарију.

Доајен српског винарства Миодраг Мија Радовановић и даље је у винској причи али је сада са њим и ћерка Тијана, која даје нову димензију винарији. На простору некадашњег малог подрума сада је нова савремена винарија са потребном опремом у којој сазревају врхунска вина. Из подрума у Крњеву излазе светски признати Каберне совињон, али и понеки Шардоне и Ризлинг.

Уредник: Душан Величковић

Грозд Грозд

Autor:
РТС

Серијал „Грозд" представља својеврсну разгледницу наших винограда и подрума, породичне традиције, туристичких и културних потенцијала. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво