Културни центар

"Макса – од шибицара до краља”, документарни филм о раду и животу глумца Драгана Максимовића, премијерно је приказан у Југословенској кинотеци 2. фебруара. Гости Културног центра су аутори филма Горан Мусић и Мирослав Бата Петровић.

У тренутку док настаје, тешко је говороти о томе шта је у уметности наговештај промена које ће опстати, а шта само тренутна фаза. Ако бисмо говорили о књижевној продукцији, овај покушај чини се још тежим. Ипак, покушали смо да у фокус ставимо неке од одлика нове прозе.

Филм "Анселм” из више је разлога вредан разматрања – потписује га Вим Вендерс, документарног је жанра, снимљен у 3Д техници, и најзначајније, посвећен је немачком уметнику Анселму Киферу.

На сцени Битеф театра изведена је београдска премијера нове представе Театра Форт Форно из Хрватске, настале по тексту Милоша Латиновића.

У фокусу књижевне критике је мексички писац Јури Ерера и његова трилогија коју чине "Конци краљевства”, "Знаци који ће претходити крају света” и "Размена тела”.

Бенд Охајо резултат је сарадње музичара које наша алтернативна сцена добро познаје. О њиховом раду са Душаном Страјнићем разговарала је Зорица Којић.

Стрип "Ван Гог” Данијела Жежеља више је од онога што би читалац од издања названог баш по овом уметнику могао да очекује.

Ново, другачије, револуционарно – Мира Траиловић нам је указивала на све што позориште може да буде. Ове године обележавамо стогодишњицу њеног рођења.

Уредник Јована Јанковић

Аутори рубрика Данијела Пурешевић, Ана Тасић, Марија Ненезић, Зорица Којић, Ана Марија Грбић, Јасмина Мијић

Редитељ Рашко Милатовић

Монтажер Никола Манић

 

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се