Речима до успеха

Комуникација је реч која нас повезује. Људски фактор, шарм, харизма, реторика – све су то “аналогне” вештине које су нам упркос дигиталном добу у ком живимо неопходне како бисмо се развијали као индивидуе, напредовали у професији и имали стабилне друштвене и породичне односе.

О томе које су то вештине комуникације које је неопходно развијати како бисмо били успешнији на свим животним пољима, у првом делу Студија знања отркивају нам тренер пословних вештина Борис Теодосијевић и комуниколог и психотерапеут Јелена Бајић. Уз њих сазнајемо како нам говор и јавни наступ помажу да дођемо до успеха, као и како да будемо интелигентнији у комуникацији.

Од ове емисије имамо и једну новину – рубрику Занимљивости, које припрема новинарка Јована Арсеновић. У овој рубрици сазнајемо прегршт инфомрација из света образовања, технологије и уметности.

У другом делу емисије са нама у студију су позоришна глумица Милена Моравчевић, која ће нам открити без чега добар глумац не може остварити уверљивост и прави контакт са публиком, и психоаналитичар Александар Контић, уз ког учимо како да препознамо глумце у реалном животу, ван сцене.

"Кад продајемо кућу, како да знамо колико она вреди?“, овим стихом почиње песма за коју се каже да је расплакала целу Србију. На који начин поезија данас комуницира са публиком и колика је њена моћ, разговарамо са њеним аутором, песником Костом Косовцем.

Ана Машуловић, Данијел Богдановић и Владимир Живковић нам ове недеље доносе музику из студија 2. Чућемо песме "Сасвим обичан дан“ групе Ева Браун, "The book of my life“ музичара Стинга и "Do I have to say the words“ коју у оригиналу изводи Браyан Адамс.

Одговорни уредник редакције Општеобразовног програма: Зоран Живковић

Водитељ: Маја Бојић

Редитељ: Дарко Камарит

 

 

 

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво