Мира Адања Полак: Ексклузивно

Прва председница Словеније - Наташа Пирц Мусар

Није било велико изненађење када је Наташа Пирц Мусар изабрана за председницу Словеније, јер је иза себе имала озбиљну професионалну каријеру адвоката и активисте, као и поштовање средине у којој живи. Њено именовање било је велики медијски изазов, јер је у питању била жена председник у Словенији - у којој до сада ниједна жена није имала ту функцију.

Овај интервју претворен је у разговор који је осветлио једну темељну каријеру особе која никада није припадала ниједној политичкој партији, а све је градила на стручности, образовању и кредибилитету. Казивање Наташе Пирц-Мусор је врло поучно и може користити онима који су на високим фукцијама и одлучују о другима.

Њено искуство и како себе види на функцији првог човека своје земље је поучно.

Читав свој пут базирала је на раду са људима - била је дугогодишњи новинар, а као адвокат решавала је и сложене предмете у пракси. Са израженом комуникативношћу коју поседује задобила је велики број присталица, јер је делима показала аутентичност својих казивања.

Још као адвокат у својој адвокатској канцеларији била је ангажована у случају Меланије Трамп, супруге америчког председника, где је бранила њена људска права и приватност.

Врло одређена, строга, правична и професионална није изненадила добијеном функцијом коју поштује. Верује да на том месту неће много одступати од својих професионалних принципа, где истиче своју нетолерантност према свакој врсти лажи.

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се