Небојша Брадић

Повод за разговор са редитељем Небојшом Брадићем је представа "Мама" по тексту савремене британске ауторке Морган Лојд Малколм коју је режирао у Атељеу 212. Брадић је у протеклих пола године урадио и Вердијевог "Фалстафа" у Народном позоришту, и Алмодоварове "Жене на ивици нервног слома" у Позоришту на Теразијама.

Небојша Брадић је водио Крушевачко позориште, Атеље 212, Народно позориште у Београду, Београдско драмско позориште и Књажевско српски театар. Био је министар културе Републике Србије, главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма РТС-а, уметнички директор Фестивала Дани комедије.

Режирао је више од 100 представа у српским, хрватским, босанским, словеначким, грчким и бугарским театрима. Радио опере, мјузикле и балете. Драматизовао прозу наших класика, писао за филм и за радио. Аутор је књиге Пут до позоришта.

Најзначајније награде: Стеријине за адаптацију и режију представа Дервиш и смрт, Проклета авлија и Златно руно; награде за режију на Сусретима Јоаким Вујић, награда Златни витез у Москви, Кристална лира за музичку представу у Бугарској, Стефан Првовенчани за допринос култури Србије…

У разговору о представама Небојше Брадића учествује и критичарка др Ана Тасић.

Монтажа: Предраг Кашман

Режија: Ивана Стивенс

Ауторка и уредница емисије: Сања Милић

 

До детаља До детаља

Autor:
РТС / Сања Милић

Емисија"До детаља" представља актуелна дела у области савремене уметности и културе. Кроз разговор са стварацима и уметничким критичарима, уз звук и слику самог дела, издвајају се детаљи који су важни за повод разговора, за опус госта у целини - за његову поетику. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара