Читај ми!

Радници Студија знања

У Новогодишњем издању Студија знања завирујемо иза кулиса – представљамо вам део нашег тима који је залужан за идеје и креативност наше емисије, као и за музику. Подсетићемо се заједно и неких интересантних ствари које смо радили, а уз то ћемо вам препоручити и још неке занимљиве садржаје у име општеобразовне редакције.

Редитељ прилога наше емисије, Александар Јован Крстић, завршио је Факултет музичке уметности. Свира кавал, саксофон, клавијатуре, компонује, пише радио драме, као и музику за бројне серијале. Он нам открива како му је ово широко знање помогло у раду на телевизији, као и шта је теже, писати за радио и телевизију, или извођаштво и сцена.

Факултет музичке уметности завршила је и наша новинарка и сарадница на сценарију, Ивана Нићифоровић. Ван Студија знања она и пише о музици, а ауторка је и серијала под називом Омладинска штампа у Југославији. Она ће нам рећи о каквом серијалу је реч, где га можемо погледати, а даће нам и неке музичке препоруке.

Везе са музиком има и наша новинарка Маја Радивојевић. Не компонује, већ је текстописац. Са којим је музичарима сарађивала и колико јој је у том послу помогао Филолошки факултет са ког долази, као и о још неким њеним интересовањима и пословима, сазнајемо у емисији "Радници Студија знања".

У оквиру општеобразовне редакције снимљен је још један серијал - "Савремени профил младих". Ауторка овог серијала је Јована Арсеновић, коју из недеље у недељу гледате у улози ководитељке Студија знања. Она нам открива какав је то профил, какви су млади, и јесмо ли престроги према њима.

Широко знање којим доприноси квалитету Студија знања има и Ана Јовичић, новинарка чији су прилози често усмерени ка друштвеним мрежама и дигиталном свету. Питали смо је како је овај свет повезала са афинитетом према књижевности, с обзиром на то да је студенткиња Филолошког факултета, и на који начин јој то помаже у писању прилога за Студио знања.

Са Филолошког факултета, који је одлична референца за рад на телевизији, долази нам и наша новинарка Јелисавета Босанац, која нам се јавља путем Zoom апликације, уживо из Берлина. Она нам открива којим поводом је у Берлину, а даје нам и препоруке позоришних представа за 2024. годину, јер се бави и позоришном критиком.

Исидора Радоњић је ауторка прилога Студија знања који су све, само не стандардни. Студирала је драматургију најпре у Бечу, а онда и у Београду, њени прилози су пуни асоцијација на књижевност, филмове, поп културу, у њима често и глуми уз пуно трансформација. Руши и бројне стереотипе који се везују за женске иконе поп културе. Питали смо је шта је њој најбитније – текст, улога или костим, као и колико јој је феминистичка теорија помогла у ауторском раду, као и раду на телевизији.

Са нама у студију је и редитељ емисије Студио знања, Дарко Камарит. У телевизијском свету Дарко је најпознатији по бројним емисијама забавног карактера. Откриће нам откуд онда он у образовној редакцији, и шта му је било најизазовније када је у питању рад наше емисије.

Као што већ знате, од ове сезоне наши музичари се налазе у студију 2. Ове недеље у улози музичких гостију наћи ће се наше колеге: тон мајстори Саша Јаношевић и Владимир Ковач, који ће нам извести песму Генерације 5 "Поведи ме у ноћ", потом редитељ прилога Александар Јован Крстић, који ће нам одсвирати инструментал чувене песме "Let it snow", а чућемо и инструментал песме "Fly me to the moon", захваљујући организатору наше емисије, Дарку Мирковићу.

Обећавамо вам пуно смеха и добре енергије! Екипа Студија знања вам жели срећне празнике!

Одговорни уредник редакције општеобразовног програма: Зоран Живковић

Водитељка емисије: Маја Бојић

Редитељ: Дарко Камарит

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво