Читај ми!

Душан Ковачевић, први део

Поводом књиге "10 филмских прича" гост емисије је Душан Ковачевић. Овом књигом писац обележава пола века професионалног рада у позоришту, литератури, на филму...

У првом делу емисије До детаља Ковачевић говори о томе зашто су људи које је у послу сретао у замљи и у свету били повод за есеје о уметности сабране у овој књизи.

Драмски писац, сценариста, позоришни и филмски редитељ, Душан Ковачевић је радио је у Телевизи Београд, на Факултету драмских уметности, био наш амбасадор у Португалији. Директор је Звездара театра у Београду. Члан Српске академије наука и уметности.

Аутор је више од двадесет драма: Маратонци трче почасни круг, Радован III, Сабирни центар, Балкански шпијун, Свети Георгије убива аждаху, Професионалац, Лари Томпсон, трагедија једне младости, Генерална проба самоубиства... Његове драме преведене су на тридесет језика и игране у више од 130 позоришта у свету. Писао је филмска сценарија, телевизијске драме и серије и радио-драме. Добитник је бројних награда у земљи и иностранству за своје драме и сценарија и за допринос позоришној и филмској уметности.

Други део емисије До детаља, Душан Ковачевић емитујемо 6. јануара 2024.

Монтажа: Предраг Кашман

Режија: Ивана Стивенс

Ауторка и уредница емисије: Сања Милић

 

 

До детаља До детаља

Autor:
РТС / Сања Милић

Емисија"До детаља" представља актуелна дела у области савремене уметности и културе. Кроз разговор са стварацима и уметничким критичарима, уз звук и слику самог дела, издвајају се детаљи који су важни за повод разговора, за опус госта у целини - за његову поетику. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара