Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно

Важно је знати проф. др Никицу Грубора

Нисам познавала проф. др Никицу Грубора. Само сам о њему чула. Први пут сам га видела на премијери једне позоришне представе. Упознали смо се и тада сам сазнала да је хирург који се не појављује у јавности.

О њему сам чула од пацијената и родбине оболелих. Начин на који су хвалили његово умеће и однос са пацијентима није био уобичајен. Његова пожртвованост огледа се у томе да је увек ту за своје пацијенте, не само када је у операционој сали, него и ван ње. Јер овај хирург је нека врста летећег стручњака који помаже тешко оболелима у земљи и ван ње. Прецизан је, строг и посвећен.

Његова стручност је у томе да препозна тешка обољења панкреаса, јетре и жучних путева и свега онога што је сакривено у нашој утроби. И када заболи, многи то занемаре сматрајући да је то небитно.

Разговарала сам са њим на Првој хируршкој клиници, на којој ради 70 хирурга који се труде да наставе традицију најбоље хирушке школе великих имена попут академика Радоја Чоловића, Предрага Пешка, Зорана Кривокапића, дописних чланова Академије проф. др Зорана Герзића... Мисија др Никице Грубора је да своја знања и вештине пренесе на младе хирурге.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се