Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно

Ко је наследио личне ствари Јованке Броз

Толико тога је речено, написано и снимљено о Јованки Броз, а вечита интрига је ко је наследио личне ствари Јованке Броз, супруге Јосипа Броза Тита.

На крају читавог процеса око наслеђа и свих административних заврзлама, личне ствари Јованке Броз припале су породици Алексић - тачније сину Јованкине сестре, који је ожењен Светланом Зорином Алексић. Она је преузела бригу о заоставштини као заступник фондације "Јованка Броз”.

Није све ишло лако, јер све то што је дуго било у складишту Етнографског музеја требало је негде сместити, заштитити и сачувати.

Направљено је неколико изложби, које су имале велики број посетилаца и где је показано да људе интересује све оно што је везано за живот Јованке Броз, који је дуго био ван јавности.

Била сам у дому Светлане Зорине Алексић, где ми је показала и неке поклоне које је добила Јованка Броз, а које нисам до сада видела. Поклони ће у оквиру фондације бити понуђени на аукцији, а сакупљена средства ће добити најугроженији.

 

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Autor:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво