Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно

Значај првог реда Сава центра

Пре две године сам пожелела да се сећам догађања у Сава центру. Знала сам да следи реконструкција али сам желела да овековечим сећања некога који памти много тога.

Вук Зугић дочекивао је велика светска имена уметности, политике и забаве, осмехивао им се увек расположен дочекивао их је и причао свима о Београду.

Дугогодишњи уредник културног програма Сава центра био је човек за све... да удовољи, да испегла конфликт, да орасположи звезду пред наступ и да све некако увек буде у реду. Када није било ни једног места у сали... створило се.

Многи су долазили у нашу земљу са предубеђењима, недовољним знањем, предрасудама, а он их је још на аеродрому дочекивао са најпозитивнијим емоцијама и препознатљивим осмехом. То им је остајало у сећању.

Сава центар данас постао је део компаније Делта, реконструкција га је улепшала и модернизовала. Неће мењати своју намену и остаће један од најлепших конгресних центара у овом делу света.

Вук Жугић ме је тада провео кроз овај објекат и поново сам се уверила у монументалност здања и те велике свечане сале која плени.

Сећао се сусрета и наступа великих уметника - Монсерат Кабаље, Мстислава Ростроповича, Џипси кингса, Миреј Матје, Иве Погорелића, Стефана Миленковића, Монике Белучи, Светлане Захарове и многих других светских личности из културног и јавног живота, које су учествовале на великим међународним скуповима који су се одржавали у Београду.

У посебним одајама Сава центра доношене су и многе значајне одлуке битне за ову земљу и регион. Лепа су сећања Вука Жугића, који нас води кроз коридоре овог здања, које и после реконструкције остаје заштитни знак и препознатљиво обележје Београда.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се