Читај ми!

Психологија свакодневног живота

Све што нам се дешава у току дана, од телефонског разговора са члановима породице, слања пословних мејлова, до начина на који вреднујемо себе и реагујемо у односу са другима, објашњава нам психологија. У брзој траци свакодневице неки се сналазе, неки доминирају, а многи губе компас, без обзира на године. Зато је ове недеље тема Студија знања – Психологија свакодневног живота.

Можемо ли у ролеркостеру свакодневице да остваримо блискост, као и шта су слободе 21. века у емотивним односима донеле, а шта одузеле, сазнајемо уз психотерапеуткињу Бојану Крстић. Са психолошкињом Наташом Ивковић Ловрић говорићемо о стресу на послу, прокастринацији и организацији свакодневних обавеза.

Рутина нам је свима потребна, неко ће рећи да кључ успеха лежи управо у њој. Стицање здравих навика, одређивање приоритета, уживање у хобијима - све то можемо да научимо и као одрасли, али је добро ако неке шаблоне понашања усвојимо још у детињству, о чему ће нам говорити дечији психолог Ана Бусарац.

У другом делу емисије психотерапеуткиња др Татјана Влашковић Јовићевић и психолошкиња Снежана Мрвић нам откривају са којим се све проблемима млади данас сусрећу, шта је најнегативније у погледу менталног здравља донео 21. век, као и како да развијемо здраве механизме одбране.

Прича о свакодневици више није могућа без уплива друштвених мрежа. У кругу од неколико стотина online пријатеља делимо своје слике из живота, утиске, успехе, расположења и нерасположења. Понекад се ти текстови накупе у довољној мери па настане и књига, о чему ће нам говорити ауторка књиге Точак, топла вода и рупа на саксији, Невена Пауновић. О теми претварања свакодневице у поезију и прозу, чућемо и у разговору Иване Нићифоровић и писца Срђана Ваљаревића.

Ове недеље за музику у студију задужена је група Алис, у чијем извођењу ћемо чути култне песме "Its my life” Бон Јови-а, "Yesterday” групе Битлси, и "Wonderful life” музичара Black-а.

Одговорни уредник редакције Општеобразовне редакције: Зоран Живковић

Водитељ: Маја Бојић

Редитељ: Дарко Камарит

 

 

 

 

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво