Читај ми!

Путеви вина

Емисија "Грозд" води вас у винограде Жупе и код чувеног винара Косте Ботуњца. Његово вино од сорте јагода постаје све препознатљивије на винској сцени.

У селу Доње Злегиње у породичним виноградима настају врхунска вина као спој традиције, технологије и љубави према грожђу и вечном пићу.

Били смо и на полуострву Пељешац. Домаћин нам је била пољопривредна задруга у Путниковићима у истоименом месту, основана давне 1911. године. Данас ПЗ Путниковић броји преко 140 задругара. Они су власници задруге и произвођачи грожђа на својим пољопривредним површинама, а прерада, дорада, пуњење вина у боце и пласман на тржиште се обавља путем задруге. У каменој згради задруге отворен је Дом винарске традиције. У простору од 300 м2 смештени су изложбени музејски део и сувенирница. Производе врхунска и квалитетна црна вина сорте "плавац мали" и "бела од мараштине".

Уредник Душан Величковић

Грозд Грозд

Autor:
РТС

Серијал „Грозд" представља својеврсну разгледницу наших винограда и подрума, породичне традиције, туристичких и културних потенцијала. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво