Читај ми!

Београд – Загреб виа Нови Сад

Стеријино позорје, Шоукејс хрватског казалишта и “Урнебесна трагедија”.

Ову епизоду серијала Читање позоришта почињемо освртом на представу Урнебесна трагедија у продукцији Народног позоришта у Београду. Трагични догађаји у Београду и Србији учинили су овај текст Душана Ковачевића, написам далеке 1991. године, болно актуелним и савременим.

Потом идемо у Нови Сад на 68. Стеријино позорје, које је одржано под слоганом “Човечност-успони и суноврати”. То је прилика да кроз репертоар нашег најзначајнијег домаћег позоришног фестивала сагледамо шири друштвени контекст, а на основу представа које се код нас и у региону играју по текстовима писаца који стварају на српском језику. У разговору учествују директор Позорја др Мирослав Радоњић и селектор др Миливоје Млађеновић. Следи осврт на награђене представе.

Из Новог Сада идемо на Шоукејс хрватског казалишта. У организацији Хрватског интернационалног театарског института, у Загребу и Ријеци, приказано је осам представа. То је била прилика да видимо шта се игра у позориштима наших комшија. Реч је о представама различитим по естетици, тематици и позоришној поетици. Следи осврт на најзнанимљивија остварења.

Аутор и уредник серијала је Слободан Савић

 

Читање позоришта Читање позоришта

Autor:
Слободан Савић

Најдуговечнији специјализовани ТВ серијал о савременом позоришту у региону, аутора и уредника Слободана Савића, на програму је једном месечно (РТС 2). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво