Читај ми!

Јелена Аранђеловић

Повод за разговор са ликовном уметницом Јеленом Аранђеловић је изложба цртежа "Већ невиђено" у Галерији "Степениште" у Београду.

Гошћа емисије нове емисије До детаља дипломирала је и магистрирала сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду, сада је на докторским студијама. Усавршавала се у Ecole Nationale Superieure de Beaux/art у Паризу. Јелена Аранђеловић је добила неколико домаћих и страних уметничких стипендија. Излагала на више од двадесет самосталних и неколико десетина групних изложби у земљи и у иностранству.

За "До детаља“ Јелена Аранђеловић говори зашто се често враћа цртежу, колико публика има слободу да "допише“ концепт изложбе, да ли и како уметник треба да буде субверзиван... Гост критичар је др Дарко Драшковић.

Монтажа: Предраг Кашман

Режија: Иван Милановић

Ауторка и уредница емисије: Сања Милић

До детаља До детаља

Autor:
РТС / Сања Милић

Емисија"До детаља" представља актуелна дела у области савремене уметности и културе. Кроз разговор са стварацима и уметничким критичарима, уз звук и слику самог дела, издвајају се детаљи који су важни за повод разговора, за опус госта у целини - за његову поетику. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво