Читај ми!

Пословне перспективе младих

Позната изрека гласи: "Ако изабереш посао који волиш - нећеш радити ни дана у животу". Зато је битно направити прави избор - од средње школе и факултета, преко првог посла, па до успешне каријере која ће нас испуњавати. Ове недеље у Студију знања говоримо о пословним перспективама оних који тек треба да праве те изборе, али и оних мало искуснијих, који би да унапреде бизнис идеје сходно променама на тржишту.

Испред пројекта Србија иновира, који за циљ има подстицање иновациониих потенцијала, долази нам Лазар Лекић, који ће нам објаснити како овај пројекат унапређује нашу привреду. Са доцентом Електротехничког факултета, Драженом Драшковићем, разговарамо о сајбер безбедности, анализи података, и осталим актуелностима из ИТ света.

За оне који тренутно завршавају средњу школу или факултет и размишљају како да дођу до првог посла, направили смо преглед могућности које нуди Инфостуд са Милошем Туринским.

У другом делу емисије разговарамо са психолошкињом Мајом Ћурић Дражић која помаже младима да се усмере у професионалном смислу и професороком Маријаном Петровић уз коју сазнајемо како да развијемо наше компетенције у области економије. Маја ће нам открити са којим се изазовима суочавају млади при одабиру професије, а Маријана нам говори на који начин је пројекат Панацеа доступан младима и зашто им може бити значајан.

О томе колико је избор факултета важан у низу одлука које нас воде будућем занимању, односно колико је и да ли је факултет кључ добре пословне перспективе, рећи ће Мила Миладиновић, сарадница у настави на Факултету организационих наука.

Музичка гошћа ове недеље је Ива Пажин, и извешће нам песме Доли Партон, Били Ајлиш и групе Инкубус.

У прилозима наших новинара подсетићемо се које су то професије настале експанзијом интернета, шта значи имати перскептиву у области хуманистике и да ли је дигитализација нужност којој све професије морају подлећи, као и до које мере је спреман да оде млади предузетник у остваривању успеха своје још увек непостојеће компаније.

Одговорни уредник редакције општеобразовног програма: Зоран Живковић

Водитељка: Маја Бојић

Редитељ: Дарко Камарит

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво