Читај ми!

Владимир Пиштало

Повод за разговор са писцем Владимиром Пишталом је Награда "Борисав Станковић" за животно дело коју је недавно добио. Пиштало је радио као новинар, као универзитетски професор историје, а сада је управник Народне библиотеке Србије.

Објавио је књиге поетске прозе: Сликовница, Манифести, Чајеви Марса/Ноћи; збирке прича: Крај века, Витраж у сећању, Приче из целог света; романе: Миленијум у Београду, Венеција, Тесла, портрет међу маскама, Сунце овог дана, Писмо Андрићу; књигу есеја Значење Џокера Књиге су му преведене на више од 20 језика.

За "До детаља“ Владимир Пиштало говори о бесмртности приче и приповедања, о значају детаља за књижевну истину, пореди роман са полумаратоном… Гошћа-критичарка је др Светлана Шеатовић.

Монтажа: Аника Тесла

Режија: Ивана Стивенс

Ауторка и уредница емисије: Сања Милић

 

 

До детаља До детаља

Autor:
РТС / Сања Милић

Емисија"До детаља" представља актуелна дела у области савремене уметности и културе. Кроз разговор са стварацима и уметничким критичарима, уз звук и слику самог дела, издвајају се детаљи који су важни за повод разговора, за опус госта у целини - за његову поетику. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво