Читај ми!

Траговима очева и оца

Недавно је на сцени Народног позоришта у Београду изведено ново, веома успешно тумачење романа "Очеви и оци" Слободана Селенића, писца који је рођен пре деведесет година. Његова дела су тема вечерашњег Културног центра. 

Селенићеви романи и драме су били радо виђени на нашим позорницама, као и на филму, од "Косанчићевог венца 7", преко "Ружења народа у два дела" и "Малајског лудила", до "Убиства са предумишљајем". О делу Слободана Селенића у емисији говоре професор др Александар Јерков, драматург и театролог др Петар Грујичић, као и аутори представе "Очеви и оци", редитељ Вељко Мићуновић и глумац Милош Ђорђевић. 

Поводом тридесет и пет година рада и најављеног концерта групе Џа или Бу у Дому омладине Београда 5. маја, гост емисије је њихов певач Небојша Симеуновић Сабљар.

У емисији ће бити речи и о корејском филму "Брокер" редитеља Хироказу Кореде, књизи "Лепи 27. септембар" Томас Браша, монографији “Мартовски фестивал 1954 – 2023: филмски пут дуг 70 година”, приређивача професора Раденка Ранковића, као и о представама "Жеља да се направи чврста историја завршиће се неуспехом" у Битеф театру, и "Живот је сан", гостовању из Бугарске, уприличеном у Атељеу 212.

Културни центар доноси и рубрике о актуелним изложбама у Музеју савремене уметности, као и о обележавању двадесет и пет година од албума "Heart Core" групе Ева Браун.

Уредник емисије Ана Тасић 

Аутори рубрика Данијела Пурешевић, Марија Ненезић, Ана Тасић, Јована Јанковић, Николина Срећковић, Јасмина Мијић, Ана Марија Грбић, Иван Велисављевић 

Редитељ Рашко Милатовић 

Монтажер Никола Манић 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво