Читај ми!

Дарко Лунгулов

Повод за разговор са редитељем Дарком Лунгуловим је документарни филм "YU група – тренутак сна" који је освојио Grand Prix и две струковне награде за најбољу монтажу и дизајн звука на 70. Мартовском фестивалу у Београду.

Лунгулов је филмске студије завршио на City College of New York (CCNY). У САД је радио у продуцентској кући Spiral Pictures/Ross Institute као редитељ и продуцент документарних филмова.

Режирао је филмове Бекство, Тамо и овде, Споменик Мајклу Џексону; био коредитељ филмова Једнаки и Најбољи голман на свету и ТВ серије Сумњива лица. Његови филмови добили су тридесетак признања на домаћим и на међународним фестивалима.

За "До детаља“ Лунгулов говори о томе како се завршна верзија документарног филма "пише“ у монтажи, о томе да ли је потребна дистанца према јунацима документарца, колико је друштвени контекст важан за документаризам…

Гост-критичар је Саша Радојевић.

Монтажа: Аника Тесла

Режија: Иван Милановић

Ауторка и уредница емисије: Сања Милић

 

До детаља До детаља

Autor:
РТС / Сања Милић

Емисија"До детаља" представља актуелна дела у области савремене уметности и културе. Кроз разговор са стварацима и уметничким критичарима, уз звук и слику самог дела, издвајају се детаљи који су важни за повод разговора, за опус госта у целини - за његову поетику. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво