Културни центар

Поводом јубилеја 150 година од рођења сликарке Надежде Петровић и велике изложбе "Надежда Петровић, модерност и нација" отворене у Народном музеју у Београду, гост Културног центра је историчар уметности и један од аутора изложбе проф. др Игор Борозан.

У фокусу емисије је сусрет студената и њихових ментора из Србије и Европе у Археолошком парку Виминацијум, с циљем популаризације и бољег вредновања културне баштине и проналажења дијалога између стручњака из области културног наслеђа и младих, данас познатих као миленијалци.

У рубрици филмска критика говоримо о контроверзама које прате берлинског победника, филм "На броду Адаман“ Николе Филибера који је отворио Мартовски фестивал у Београду.

Водимо вас на 45. Салон архитектуре-салон дијалога који је отворен у Музеју примењене уметности.

У емисији представљамо збирку прича Питера Хобса "Читавог дана бих се возио у свом страва плавом возу“, као и ново илустровано издање путописа "Африка“ Растка Петровића.

У Културном центру представљамо три представе Црногорског народног позоришта које су изведене у Београдском драмском позоришту, а у оквиру фестивала "Наши дани“.

Емисију завршавамо сећањем на Франца Кафку, поводом 140 година од рођења великог писца.

Уредник емисије: Светлана Илић

Монтажер: Никола Манић

Редитељ: Рашко Милатовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво