Магазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези говоримо о миграцијама становништва, српској дијаспори и постигнућима научних радника Географског факултета који прате ову област. Културно уметничко друшво "Добросав Радовановић - Кикац“ из Безела ове године прославља педесетпет година рада. Водимо вас и на изложбу слика под називом "Il ritmo latino" која је недавно одржана у Будимпешти, а посетићемо и кабаре српског позоришта у Чикагу.

Велики број становника планете мења место боравка из различитих разлога који у многоме утичу на њихове животе. Говорићемо о миграцијама становништва, српској дијаспори и постигнућима научних радника Географског факултета који прате ову област. Гост емисије проф. др Даница Шантић, професор Географског факултета у Београду.

Културно уметничко друшво "Добросав Радовановић - Кикац“ из Безела је једно од најстаријих у расејању. Ове године прослављају педесетпет година рада и  постојања. Гост емисије је Илија Јовић, дугогодишњи председник КУД Кикац.

Сваке године у свим већим градовима Аустралије одржава се Српски филмски фестивал. Овогодишњи, двадесети по реду, поново је испунио очекивања организатора. Прилог Мирјане Раичевић Тасић.

Изложба под називом "Il ritmo latino" недавно је у Будимпешти привукла велику пажњу поштоваоца уметности. Реч је о првој самосталној изложби београдске сликарке Катарине Илић чији су ликовни садржаји инспирисани латино-америчком музиком и плесом.

Музички кабаре под називом "Апсолутно романтично" српског позоришта у Чикагу, одигран је премијерно у предграђу Скоки. Прилог је пропремила Нина Стојковић.

Музички гости Филип Жмахер и Ансамбл Свилен конац.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.
Редитељ Сунчица Јерговић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво