5 минута славе

Новосадска група "5 минута славе" - финалисти 5. "Бунт рок фестивала" по гласовима публике, наступили су уживо у РТС- овом Студију 8 у Кошутњаку.

Чланови групе "5 минута славе" су: Вид Малбашић (ритам гитара, вокал), Иван Живковић (соло гитара, вокал), Марко Милинков  (бубњеви) и Бранко Радусиновић (бас гитара).

У РТС-овом Студију 8 на Кошутњаку, уживо су извели песме: "Фрeндзоун", "Да ли твој пас има Инстаграм", "Анти-еко" и обраду песме "Војводина", групе "Атеист Реп".

"5 минута славе" (ПМС) се на музичкој сцени појавио 2014. године, од када истрајава на музичком маниру најбоље традиције новосадског панка. На почетку су свирали обраде, а временом су се све више фокусирали на ауторски израз, како у поетици тако и у домену звука.

Деби албум "ПМС у кући", група је објавила 2019. године.

У разговору са Бранком Главоњић, ауторком емисије "Бунт", чланови бенда открили су како су једну песму добили на поклон, колико им је и зашто - панк важан, као и још много необичних и занимљивих података...

Бенд "5 минута славе" угостио је ТВ екипу емисије "Бунт" у Новом Саду и показао им делове града које сматрају значајним током периода одрастања и музичког сазревања - формирања... Открили су и своја омиљена места, на којима се и дан-данас састају и радо проводе заједничко време. 

Фронтмен бенда Вид Малбашић - један од најживописнијих наратора млађе генерације, је својим бритким хумором увеселио боравак тима емисије "Бунт" у Новом Саду, а уверићете се да је ту енергију, ведрину и добро расположење - успешно је пренео и у РТС- ов студио...

 

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво