Гејминг у Србији

Гејминг индустрија је друга светска индустрија која се тренутно по снази и финансијском потенцијалу налази испред фармацеутске индустрије а одмах иза војне. Где је место српске гејминг индустрије на мапи света, колико се она брзо развија, и какав све утицај видео игре остављају на гејмере, тј. играче, сазнајте ове недеље у Студију знања.

Како је дошло до тога да гејминг индустрија постане популарнија и профитабилнија од филмске и музичке заједно, открива нам Никола Митић из Playstudios-а. Из Асоцијације видео игара Србије, долази нам Кристина Јанковић Обућина, која ће нам говорити о типовима игрица које се праве у Србији, као и о тимовима који учествују у њиховом прављењу.

Угостили смо и Даницу Манојловић, која је прва званично регистрована жена гејмерка у Србији, прва жена ауторка и водитељка емисије о компјутерским игрицама и добитница награде IT AWARDS 2013. године за најуспешнију жену у ИТ индустрији.

Са психологом Драганом Попадићем разговарамо да ли је страх родитеља када је у питању штетан утицај видео игара на децу оправдан, док са историчарком уметности и концепт артистом Аном Милојковић говоримо о вези гејминг индустрије и визуелне културе.

Са нама је и програмер у обласати машинства, Александар Исајловић, који се у слободно време врло успешно бави и електронским спортом са којим ће нас ближе упознати.

Огромна пажња је једно време била усмерена на серију Игра престола, која је смештена у великом краљевству из маште, у ком ћемо се наћи захваљујући Бојану Кнежевићу и Ивану Симеуновићу који ће нам извести инструментал из Game of Thrones-а. Чућемо и инструментал из Супер Мариа, као и песму Amy Winehouse "Love is a losing game.

На нашем инстаграм профилу вам постављамо једно гласање, које ће бити доступно од петка у 17.00 до суботе у 17.00.

Одговорни уредник редакције Општеобразовног програма: Зоран Живковић

Водитељка: Маја Бојић

Редитељ: Дарко Камарит

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво