Читај ми!

Културни центар

Наша плесна сцена је јединствен простор слободе израза и комуникације између њених учесника, уметника и посматрача. Шта ова слобода значи ауторима, а шта заједници у којој они стварају, тема је у Фокусу Културног центра.

О томе говоре: Маријана Цветковић, Станица - Сервис за савремени плес, Ања Ђорђевић, композиторка, Власта Веселко, плесачица, инструкторка савременог плеса и аргентинског танга, Институт Танго натурал и Исидора Станишић, кореографкиња и балетски педагог.

Представа "Идиот", адаптација романа Фјодора Михајловича Достојевског, у режији Ивице Буљана, премијерно је изведена у Београдском драмском позоришту.Тим поводом гошћа Културног центра је глумица Весна Чипчић.

У Културном центру говоримо о управо завршеном 51.Међународном филмском фестивалу, о збирци прича "Сањао сам за тебе" коју је написао савремени мађарски књижевник Ђерђ Шпиро као и о делу архитекте Војина Симеоновића поводом управо објављене монографије о његовом раду. Биђе речи и о књизи "Трећи парадокс" Владимира Арсића.

Српска књижевна задруга обележила је тридесет година од првог објављивања збирке песама Писмо Ивана В. Лалића - крајем прошле године објавила је њено поновљено дивот издање, и то је једна од тема у овој емисији.

У рубрици Јубилеј говоримо о 160 година од оснивања Више женске школе у Београду.

Уредник емисије Лидија Божић
Аутори прилога: Марија Ненезић,Јована Јанковић, Јасмина Мијић, Мирољуб Стојановић,Владимир Вукомановић Растегорац, Снежана Ристић, Ана Марија Грбић,Николина Срећковић
Монтажер Никола Манић
Редитељ Рашко Милатовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво