Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно

Удате за писце

Жене које су биле удате за писце - причале су о свом животу Александру Ђуричићу, који је њихове исповести објавио у књизи "Чуваркуће - удовице писаца".

Пожелела сам да одем и ја до њих и да чујем како су живеле са својим мужевима и како данас о томе размишљају.

Удовице писаца Милорада Павића и Слободана Марковића Марконија - примиле су ме са Александром Ђуричићем у свом дому и тако је настала ова емисија.

Јасмина Михајловић-Павић и Ксенија Марковић о својим мужевима говоре искрено и са једном дистанцом у којој су свесне да су одласком својих мужева остале саме у борби за очување онога што су они иза себе оставили.

Њихова казивања су корисна јер показују да се доста неуко односимо према заоставштвинама оних који су у свој рад унели сав живот, таленат и труд.

На овим женама остаје тај напор да саме, свака на свој начин, своје мужеве-писце држе у свести и знању и оних који их нису познавали.

Занимљиво је тумачење удовица оних деликатних свакодневних радњи које су се одвијале у њиховим домовима.

Јасмина - Павићева жена, и Ксенија - супруга Марконија - врло су различите, али свака од њих оцртава свог мужа на један сликовит и невероватно занимљив начин. Свака од њих имала је велики утицај и допринос на оно што су они и радили и доживели.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво