Читај ми!

Три деценије "Соул фуда", Буч Кесиди, ККН, Самостални референти

Овонедељно издање емисије Бунт, поред музичких и фестивалских новости, пажњу ће посветити и једном посебном догађају - поновном отварању култног клуба "Соул фуд", који је врата отворио након пуних 30 година.

Тридесета годишњица чувеног "Соул фуд-а" обележена је незаборавним викендом добре музике, носталгије и реминисценција, а екипа Бунта је наравно била на лицу места и овековечила атмосферу... Како је било некада, а како је сада, шта се све променило, а шта заувек остаје исто - питали смо. Ђорђија Стајкића, ди-џеја и угоститеља. Спровео нас је од улаза у клуб па све до ди- џеј пулта и поверио нам занимљиву причу о једном времену...

Инди рок састав Буч Кесиди овогодишњи је добитник "Мек авордс" (MAC Awards) награде, у категорији "Најбоља рок нумера" за песму "Идемо до ходника". Млади двојац, Лука Рацић и Зоран Зарубица, поделили су с нама утиске о овој награди и најавили нове песме, као и предстојеће велике концерте, у три велика града.

У овом издању емисије Бунт смо угостили и Марка Николића - певача и гитаристу бенда "Самостални референти". Након више од деценије објавили су нови албум, под називом "Никад сам... Увек сасвим сам". Марко нам је поверио чему су били посвећени током дискографске паузе и какав нас звук и теме очекују на новој плочи овог музичког састава.

Оливер Нектаријевић, фронтмен бенда "Канда Коџа и Небојша", открио је екипи емисије Бунт шта чита ових дана, који су му најдражи албуми и како је протекло снимање новог спота у Загребу за песму "Ту и тамо, тамо, тамо" са новог албума "Бетон". Уједно је и најавио предстојећи концерт у београдском Дому омладине.

Посебну пажњу, као и увек, посвећујемо фестивалској сезони, а Арсенал фест је већ је најавио прва велика имена која ће наступити ове године.

Несвакидашњи концертни простор Кнежевог арсенала у Крагујевцу, угостиће ове године током четири дана музичаре и публику, од 28. јуна до 1. јула. Карте се већ увелико купују јер је најава манчестерског бенда "The 1975" изазвала еуфорију бројних фанова. Списак музичких звезда који ће наступити на Арсенал 2023, све је богатији а између осталих најављени су и "Клач", "Дубиоза колектив", Сеун Кути, виолиниста Немања Радуловић, Никола Врањковић, као и Пендулум ди-џеј сет... Као што је познато- и емисија Бунт и Бунт рок фестивал, од самих почетака веома успешно сарађују са овим реномираним фестивалом...

Ауторка емисије: Бранка Главоњић

Новинарка и водитељка: Маја Радивојевић

 

 

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво