Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно

Живот је само један - Ивана Меклвејн

Видели смо на екранима толико драматичних ситуација, када полиција упада у неки објекат, у стан... када су уперени пиштољи, када се чују урлици, вриска, плач, сцена која узнемирава. То  гледамо на телевизији, јер се углавном виде такве ситуације у оперативном раду полиције.

Ретко знамо и видимо шта је претходило таквој слици која је који пут и трагична. Жена са којом разговарам у овој емисији је један од  преговарача у Министартсву унутрашњих послова Србије  која се овим послом бави 14 година.

По занимању је лекар са уском специјализацијом у форензици опредељена да се што више едукује у овој деликатној области. Њу ретко виђамо, није експонирана медијски и ретко се може објаснити та тананост преговања у врло деликатним ситуацијама.

Прошла је специјану обуку у Великој Британији где су врхунски стручњаци-инструктори Хендон Метрополитан полиције, школовали одабране кандидате из више земаља како да преговарају у талачким кризама и ситуацијама високог ризика када је цев уперена у полицију и њих који су део тима у преговарању.

Како некога који је већ прекорачио ограду моста, решен да се убије спречити да скочи у реку.

Њена стручност, умереност, трпељивост вештина опхођења и уздржаност објашњавају да у свом послу којим се бави 13 година није имала ни један случај у којој је било губитака људских живота.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво