Читај ми!

Ексклузивно

Како ући у траг мафији

Недавно у Риму била сам у директорату за борбу против мафије и том приликом добро се сећам оног дела разговора из кога резултира и изјава мог саговорника, генерала Алтијерија да радећи овај посао они никада не журе.

Бригадни генерал Никола Алтијеро, заменик директора италијанске јединице за борбу против мафије (DIA) истакао је да за оперативни рад  време није престудни фактор и да коначно увек ухвате оне за којима трагају. Говорио је о оперативном раду и посебним методама истичући велико стрпљење у откривању оних који су у ланцу великих прекршаја.

Хапшење Денара у Палерму, дугогодишњег шефа мафије, после 30 година, је потврда његових речи.

Свакодневним радом и одласцима на терен ова служба, покушава да дође до наруђилаца и трасира путеве криминала не само у својој земљи Италији него и на интернационалном нивоу.
У разговору са генералом Алитиљеријем сазнајем шта је оно за чим његови људи трагају, и шта је оно што следе у свом послу, и колико верује у међународну сарадњу у овој области.

Генерал говори о многим новим облицима криминала у којима мафија данас има интерес. Емисија је снимљена у Риму у просторијама централе за борбу против мафије.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво