Читај ми!

Сасвим субјективно 2022

Специјално новогодишње издање.

Одавно су се уврежили обичај и пракса, да не кажемо мода, да се на почетку сваке календарске године сумирају резултати, достигнућа, успеси и неуспеси, промашаји и постигнућа из протекле године. Од привреде и политике, до спорта и културе. Па тако и у позоришту. Али, позоришна сезона траје од септембра до јуна и не поклапа се са календарском годином, као уосталом ни сезоне у фудбалу, кошарци итд.

Ипак, за ову свечарску прилику направили смо изузетак, јер на прагу смо нове календарске године, пуни полета и позитивних ишчекивања. Уосталом, зашто не пратити моду кад већ она неће да прати нас. Тим поводом смо позвали у госте нашег угледног тетаролога Слободана Ж. Савића, помало необузданог критичара и полемичара, да заједно прошетамо позоришном 2022. годином.

У разговору са аутором серијала Читање позоришта господин Савић је у свом познатом стилу, без задршке и компромиса, одговорио на сва постављена питања, укључујући и она најтежа и најнезахвалнија: шта су достигнућа, а шта највећи позоришни промашаји у 2022. години. После разговора, који је у појединим тренуцима био на ивици оштре полемике двојице саговорника, следе инсерти из неколико прошлогодишњих епизода серијала Читање позоришта, које је одабрао наш гост лично, а у којима говоре редитељка Јована Томић, глумице Сања Марковић и Јована Беловић, драмски писци Филип Грујић и Тијана Грумић, композиторка Ирена Поповић и други.

Аутор и уредник серијала је Слободан Савић.

Читање позоришта Читање позоришта

Autor:
Слободан Савић

Најдуговечнији специјализовани ТВ серијал о савременом позоришту у региону, аутора и уредника Слободана Савића, на програму је једном месечно (РТС 2). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво