Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно

Успети у париском Рицу - Ђорђе Варда

Ова емисија је једна од омиљених у гледалишту и лепа је за почетак Нове године. Одише оптимизмом и као да поручује да је све могуће. То је прича о Ђорђу Варди, Београђанину који је отишао у Париз. Схвативши да сви хвале његову креативност, јер на посебан начин уме да направи букет цвећа, покушао је да се тиме бави озбиљније и да од свог талента направи своје будуће занимање и постане дизајнер цвећа.

Своје умеће препознао је сасвим случајно и од тог момента почиње његова вртоглава каријера. Сви хоће само господина Варду; желе да им баш он декорише простор, да им направи букет за венчање, декорише просторе за вазне догађаје, да баш његова рука дода онај танани потпис на сваки аранжман. Да букет за младу напртави баш он.

Када је емисија снимана имао је мали бутик у уметничком делу Париза за своју душу, а свој хлеб зарађивао у престижном, светски познатом хотелу "Риц" у Паризу. Све што је лепо, као и све цвеће у овом хотелу под његовим је будним оком. Набавља га сам и није баш све цветно, јер устаје пред зору, одлази на пијацу цвећа у Паризу да буде међу првима и лично одабере цвеће  и да онда све декорације састави у радионици.

Директор хотела "Риц" Омер Акар био је одушевљен када је Ђорђе Варда донео престижну награду хотелу. Сви су долазили да виде његове невероватне цветне аранжмане. Прича ми да је сваки гост посебан и да понеко затражи и да се допреме посебни егзотични цветови из далека.

Многи желе романтичну атмосферу, многи баш у "Рицу" желе да запросе своју партнерку.

Пред Божић је читаву декорацију у хотелу радио Варда, а посебно задовољство било је отићи два нивоа испод земље овог хотела, у саму радионицу, где се све припрема док не дође до горњих спратова у пуном сјају.

Разговарала сам са господином Вардом и са директором "Рица" о свему што се догађа у најбољем и најпознатијем хотелу на свету. Како живи човек који по цео дан мирише цвеће, који воли то што ради и стално размишља о томе да ли оно што ради може да уради још боље и лепше.

Код њега вештину аранжирања уче и Јапанци, како би оплеменили своје традиционално умеће аранжирања. Емисија је снимљена у Паризу, пред божићне и новогодишње празнике пре неколико година.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво