Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно

Нема живота без математике

За професора Јована Кнежевића чула сам од деце још пре неколико година. Тада сам и снимила са њим емисију.

Професора математике у Шестој београдској гиманзији звали су "Јоца убица". Али више сам о њему слушала од родитеља који су се жалили од немила до недрага да је строг и бескомпромисан. Није подносио интервенције нити утицаје. Имао је став да свако мора да зна математику и да може да је научи уз обавезну напомену "ако има намеру да опстане". Једноставним речима "мучи децу". Али по ономе што се и тада а и сада поново чује су муке родитеља који не могу на њега да утичу.

За професора Кнежевића математика је наука коју свако мора да зна и бар покуша да је разуме. Ако је и не разуме он неће штедети ни времена ни снаге да вам све по не знам који пут објасни и да вас научи.

Можда ће неко рећи да је он стара врста професора, "стара школа", да су његове методе у време високих технологија можда застареле, али он до сада не мења свој став и учи децу тако да математику почињу да воле и разумеју.

Професор Кнежевић васпитава децу, учи их о животу, враћа им веру у исправност долажења до циља.

Његови ђаци расути су по свету и као стручњаци су запослени по угледним научним институцијама Америке, Велике Британије, Португалије, Шпаније, Швајцарске, Шведске, Норвешке, Хрватске, Израела, Италије, Немачке, као математичари, инжињери, роботичари,... Он их посећује, а они из далеког света сећају се свега што их је учио.

Ентузијазам овог професора привукао је моју пажњу и све моје поштовање за посвећеност, истрајност, поштење и због љубави према послу који ради и свести да све што зна несебично преноси на своје ученике који га зову "Јоца убица".

Ових дана Јован Кнежевић је суспендован на захтев деце и петиције родитеља са образложењем да Јован Кнежевић професор математике психички малтретира њихову децу.

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Autor:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво