Читај ми!

Бунт - магазин

Најновији „Бунт" вас ове недеље води кроз свет гејминга и музичких новости.

Екипа „Бунта" је посетила највећи и најпопуларнији фестивал гејминга и поп културе на овим просторима - „Games.con". Након две године паузе, због пандемије, овај догађај се коначно вратио у главни град. Београдски сајам је на три дана постао простор игре, турнира и такмичења. Сајамским халама су доминирали гејиминг турнири, али и многи други садржаји попут: Аниме и Манга светова, escape rooms-а, такмичења у диск голфу, трка дронова, тестирања демо верзија игрица и ВР авантура. За све вас који нисте успели да посетите фестивал ми смо то учинили и део ове атмосфере вам преносимо.

И у новим емисијама настављамо да пратимо фестивале, али и догађаје који их окужују. Такав је случај и са овогодишњим „No Sleep фестивалом" који је употпуњен „No Sleep конференцијом". Конференција је и ове године покренула најактуелније теме из света музичке индустрије. Међу панелистима су били: Indira Paganotto, DJ Jock, Дејан Милићевић, Драган Амброзић, као и бројни музички агенти и менаџери. Које су овогодишње актуелне теме и шта су гости конференције закључили сазнаћете више у нашем прилогу.

У „Бунту" најављујемо ново издање музичког фестивалу БАРФ са којим наш „Бунт рок фестивал" сарађује већ годинама. БАРФ је београдски ауторски рок фестивал који је Удружење рок музичара Србије - УРМУС покренуло још 2011. године. Које су новине у наредном издању фестивала сазнаћемо у овој емисији.

Поред многих наведених дешавања, „Бунт" је у шестој емисији 20. циклуса угостио и бројне музичке госте. Међу њима су - бенд „E play" који ће најавити свој децембарски концерт и специјално изненађење за публику и група „МАиКА" која је снимила нови спот, потом музичар Никола Чутурило који је управо издао винил верзију свог албума „Приче из депоа" и који ће најавити бројне концерте по Србији, потом група „Алиса" која обележава свој 35. рођендан са концертом у Београду, док уочи великог београдског концерта у госте нам долази Шкабо из „Београдског синдиката", а бенд „Џа или Бу" у "Бунту" ће најавити свој нови албум „Јасно и гласно".

Ауторка емисије: Бранка Главоњић

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво