Читај ми!

Годум 2022

Први део овонедељне емисије је посвећен петом издању доделе годишњих награда "Годум" које додељује "Удружење музичара џеза, забавне и рок музике Србије". За све љубитеље џез и рок звука "Годум" је један од омиљених догађаја и прилика да се окупе ствараоци и једне и друге награде. У најновијем "Бунту" сазнаћемо како је протекла додела награда.

Награду за животно дело добила је Бисера Велетанлић и о њој и њеном раду разговарамо са њеним сестрићем и сталним сарадником музичарем Василом Хаџимановом. "Партибрејкерси" су награђени у категорији рок музике, а за најбољи џез бенд проглашен је нишки "Eyot", док је у области поп музике награду добила Ана Констракта Ђурић. Бенд Ејо (Ethno Jazz Orchestra) је проглашен за младе наде домаће музике и уручено им је признање "Мирослав Миша Алексићˮ.

Кроз емисију су прошли добитници награда, као и чланови "Удружења музичара џеза, забавне и рок музике Србије" који су говорили о фестивалу: Иван Илић (председник Удружења), Маја Цветковић (члан У.О.) и Мирослав Цветковић Цвеле (председник У.О.).

У наставку емисије можете да сазнате више о несвакидашњем концерту под називом "Soundtrack за филм који није снимљен". Ко-аутор овог дела је Краљ Чачка који га описује као "позоришно - радијски дијалог". Ненад Марић, Краљ Чачка, је овом приликом најавио београдску премијеру 18. новембра у великој сали, Дома Омладине.

У госте нам долази Милица Драгомировић испред фестивала "No Sleep", која најављује најновије издање фестивала који ће бити одржан 11. и 12. новембра у главном хангару Луке Београд и у клубу "Драгстор", али и на више локација широм Београда.

Док нас средином новембра у Београду очекује фестивал "No Sleep", у Новом Саду у Позоришту младих оджаће се први World Music Фестивал "Pocket Globe". Фестивал доноси шест изванредних концерата који ће бити одржани од 10. до 13. новембра 2022. године. У оквиру концертног програма наступиће уметници из Србије, Босне и Херцеговине, Словеније, Марока, Француске, Турске, Кипра и Ирана.

У овој емисији "Бунта" најављујемо нови сингл и спот чешко - италијанске групе "MoveBreakers" за песму "LifeStyle". Текст песме је написан на четири језика : италијански, енглески, чешки и српски. "MoveBreakers" свира експлозивну мешавину диско-фанка, попа, али и италијанске народне музике, као и хауса, drum'n'bass-a, трeп-а и дaб-а који сваки концерт претвара у велику забаву. На питање шта свирају они кажу да је то "електро циркус".

Сарадник на емисији: Јелена Јовчић
Аутор емисије: Бранка Главоњић

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво