Читај ми!

Право на сутра - специјал, други део

Нови циклус емисија „Право на сутра - специјал", посвећен је интерно расељеним особама са Косова и Метохије, односно подршци коју им пружа Европска унија, кроз Пројекат бесплатне правне помоћи, у заступању пред катастром и судовима на Косову и Метохији, као и у процесима експропријације.

Чињеница да већ неколико деценија, упркос свим покушајима, многобројне породице, самостално, нису успеле да реше своје имовинске проблеме у местима порекла, на Косову и Метохији, говори колико су ти процеси компликовани, дуготрајни и за многе, финансијски исцрпљене - немогући.

Зато је овај пројекат, који је резултат сарадње Владе Републике Србије и Европске уније, на пољу заштите основних људских права интерно расељених лица, избелица и повратника на основу споразума о реадмисији, за њих драгоцен. Европска унија наставља да обезбеђује бесплатну правну помоћ ангажујући стручњаке, правнике, који помажу у одбрани њихових имовинских права, у прикупљању разних докумената, почев од катастра, па до диплома о завршеном школовању, као и заступање пред судовим.

Прва емисија овог циклуса посвећена је заступању пред катастром на Косову и Метохији, и кроз примере и сведочења оних којима су адвокати Пројекта помогли да остваре своја права, илуструје све околности и потешкоће на које се, често наилази, а које се успешно решавају.

Друга говори о ангажовању пројектих тимова и адвоката пред судовима на Косову и Метохији, током процеса у којима заступају интерно расељене особе, а трећа о експропријацији и потреби да се интереси оних чија имовина на тај начин бива одузета, правично намире.

Аутор: Јелена Божовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво