Читај ми!

Пјер Асулин

Која је права домовина писца, како се наш идентитет мења и еволуира, зашто сматра да сваки човек може да постане потенцијални злочинац, да ли већ живимо у добу трансхуманизма и како смо сами створили инструменте нашег ропства, само су нека питање Неде Валчић Лазовић на које одговара француски аутор Пјер Асулин.

Француски романсијер, биограф, публициста, Пјер Асулин рођен је 1953. године у Казабланци. Мароко напушта у раној младости да би наставио школовање у Француској где дипломира на студијама оријенталистике.

Врло брзо обрео се у париским књижевним круговима - најпре као новинар  а потом као аутор књига о новијој француској културној историји. Као публициста сарађује у најважнијим француским медијима, а члан је и Академије Гонкур.

Пјер Асулин књижевност види као призму кроз коју се, без човекове воље, прелама  историја. То је и велика тема његових романа "Клијенткиња", "Двоструки живот", "Питање поноса", "Голем"...

Недавно је био гост на Молијеровим данима у Београду, где је представио свој нови наслов "Повратак у Сефарад", роман у коме се прелама старија и новија историја старог континента.

Аутор и уредник Неда Валчић Лазовић
Сниматељ Дејан Јовановић
Монтажа и режија Ивана Стивенс

Савремени светски писци Савремени светски писци

Autor:
РТС

Ауторски пројекат „Савремени светски писци" конципирала је Неда Валчић-Лазовић, уредник у редакцији за културу РТС-а, као низ ексклузивних разговора са најзначајнијим књижевницима и мислиоцима нашег времена. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво