Читај ми!

Бунт рок турнеја - Арсенал, Егзит, Великоградиштанска гитаријада

Нова сезона најдуговечније рок емисије у региону биће започета једним летњим телевизијским путовањем кроз три различита места и фестивала у Србији, који су на свој начин јединствени. У "Бунту" је и овог пута ухваћен посебан стваралачки моменат великог броја аутора који су гостовали у емисији.

 

Прва станица је била један од омиљених фестивала емисије "Бунт" који отвара сезону летњих музичких дешавања и са којим започиње Бунт рок турнеја, а то је "Арсенал Фест" у Крагујевцу. Ове године, "Арсенал Фест" је био по много чему специфичан.

Други фестивал који смо посетили је био најзначајнији и највећи фестивал у региону, али и овом делу Европе, а то је новосадски "Егзит". "Егзитова" крилатица 2022. године је била "together always", те смо тако и ми имали прилику да чујемо велики број разноврсних извођача, али и сазнамо од њих како то они виде овај фестивал.

Гитаријаде су претходних деценија изнедриле многе бендове и ауторе које и данас волимо и слушамо. Као и тада, и сада су овакве манифестације значајне јер пружају простор младим ауторима да прикажу свој рад, као и да им дају ветар у леђа. Екипа емисије "Бунт" је била на 6. издању "Великоградиштанске гитаријаде", на којем су поред реномираних бендова у ревијалном делу, наступили и изузетно млади састави који су имали шта да покажу.

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Новинар и водитељ: Стефан Јовчић

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво