Читај ми!

Рејон Три Мораве

У овонедељном издању емисије шетамо делом виноградасрког рејона "Три Мораве", жупским и трстеничким виногорјем. Овдашњи винари искористили су неке од државних субвенција и како се финансира једна од перспективнијих делатности у Србији.

Подсетићамо и на великог жупског винског витеза Гагу Ивановића и представити његовог наследника Ивана, који наставља породичну традицију.

Упознајемо вас са две Јелене, историчарком и туризмологом из Трстеника, које су занимљивим истраживањима скренуле пажњу на богато виноградарско наслеђе са обе стране Западне Мораве. Издале су прву монографију о традицији гајења винове лозе и преради грожђа у њиховом завичају.

И београдски фестивал вина "Беовајн", постепено се профилише као један од најважнијих винских догађаја у Србији. Виноградари су оценили јесењу бербу, донели млада али и одлежала вина, а и многи туристички радници све више позиционирају вински туризам.

Уредник: Душан Величковић

Грозд Грозд

Autor:
РТС

Серијал „Грозд" представља својеврсну разгледницу наших винограда и подрума, породичне традиције, туристичких и културних потенцијала. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво