Читај ми!

Магазин

У последњој емисији "Бунт" 19. сезоне, имаћете прилику да сазнате нешто више о једном занимљивом издању које представља пресек музичке сцене у овом тренутку.

Реч је о компилацији "Контакт конференције" под називом "Дани који измичу", која садржи 14 одличних песама, од којих су чак 8 написали бендови и аутори које сте имали прилику да упознате на "Бунт рок фестивалу". Гости "Бунта" су Стефан Никетић из бенда "Лагана Среда", Максим Костадинов из састава "Кратки с Временом", Никола Сабовљевић Саброн, Александар Зарић из групе "16 осам 23" и Вук Попадић, дизајнер омота и уредник издања.

Почиње фестивалска сезона, а један од најзначајнијих фестивала, и то не само у региону и Европи, већ и у целом свету је свакако "Exit". Ове године, "Exit" ће се одржати од 7. до 10. јула на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, А шта нас све то очекује на новом "Еxit"-у испричаће Милица Драгомировић, PR овог фестивала. Такође, сазнаћете више и о предстојећем Такт фесту, Херцегновском Стрип Фестивалу, Lovefestu и Rock Village-u.

Биће ово занимљив и врућ август, јер нас очекују између осталог и два одлична такмичарска фестивала. У питању су 6. "Великоградиштанска гитаријада" и 6. "Рокеријада" у Петровцу на Млави. "Великоградиштанска гитаријада" ће се одржати од 4. до 8. августа, а рок за пријаву бендова је 17. јул, док нас "Рокеријада" у Петровцу на Млави очекује 26. и 27. августа, а пријаве су отворене до 1. јула.

Недавно се на музичкој сцени појавио један интересантан пројекат. У питању је састав "Шкофја Лока", који се издваја и по томе што они све што можете да видите и чујете раде и праве сами. Екипа емисије "Бунт" је била на промоцији њиховог првог сингла "Окинава Сан" за који су снимили спот, и боље упознала чланове "Шкофја Локе", Милицу Каличанин, Наташу Гвоздић и Сашу Ивановића.

Гост "Бунта" је и Бвана који је недавно снимио спот за нумеру "Минималац/Криминалац" која се на њему својствен начин бави тематиком савременог друштва. Ово је уједно и 7. сингл са албума "Зелена глава и магични камичак".

Милко Киш, познатији као Деда Хладно Пиво је објавио збирку поезије "Свирао сам по најгорим биртијама овог града" са музичким диском. Он воли да каже да је то заправо албум са великим буклетом. У "Бунту", сазнаћете нешто више о овој збирци, као и о аутору.

Увек је узбудљиво када у Србији имате прилику да уживате у концертима светских музичких имена, а једна од организација која се бави тиме јесте и "Charm Music". Након распродатог концерта легендарне групе "Iron Maiden" у Београду, очекују нас још 2 сјајна концерта на стадиону "Ташмајдан". Гошћа "Бунта" је Ивана Дељанин испред "Charm Music"-a, а концерти које вам препоручујемо да не пропустите су "Five Finger Death Punch" у суботу, 2. јула, и "Wardruna", у понедељак, 11. јула.

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Новинар и водитељ: Стефан Јовчић

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару