Читај ми!

E-play, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Гоблини, Самостални Референати, Блинк Фестивал

У новом издању "Бунта" очекује вас уживо наступ бенда "E-play" у студију 8 на Кошутњаку. Овај алтернативни рок састав карактерише јединствени звук који доприноси одличним песмама и текстовима, извео је две нумере са актуелног албума "Слобода", и то истоимену песму "Слобода", која је проглашена за песму године 2020. и "Јапан" која је по први пут изведена уживо на телевизији.

 

 

"E-play" је изузетно видљив и присутан на регионалној музичкој сцени дуже од 20 година, чему засигурно доприноси њихова љубав према музици и професионализам, као и вођа састава, басисткиња и певачица Маја Цветковић. И управо је Маја, заједно са бубњарем Гораном Љубојем Трутом разговарала о музици састава "Е-play", предстојећим наступима и новим материјалима са ауторком "Бунта", Бранком Главоњић.

"Barcelona Gipsy Balkan Orchestra" се поново враћа у Србију како би одржали серију концерата на радост својих фанова и свих љубитеља одличне музике шарених корена. О овом саставу и предстојећим концертима у Београду, Крагујевцу и Нишу говориће један од оснивача "Barcelona Gipsy Balkan Orchestra" Иван Ковачевић.

Ближи нам се сезона летњих музичких дешавања и фестивала међу којима је и крагујевачки "Арсенал Фест" који ће се одржати од 30. јуна до 2. јула. Очекује нас импозантан списак светских звезда, као што су "Placebo", "Thievery Coorporation", "Roni Size"... али нас не очекују ништа мање атрактивни наступи домаћих и регионалних извођача. Гост "Бунта" је Милен Златановић Змо из групе "Negative", чији нас наступ на "Арсенал Фесту" очекује у четвртак, 30. јуна. Разговарали смо и са Владиславом Кокотовићем из "Гоблина" који обележавају 30 година постојања великим концертом у суботу, 25. јуна на Београдском сајму, али ће наступити и на "Арсенал Фесту" у суботу, 2. јула.

На концертима "Самосталних Референата" добар провод је загарантован, а ове године 26. рођендан прославиће наступом који ће се одржати у петак, 24. јуна на "Zappa Barki" са почетком у 21 час. То је био само један од повода за разговор са чланом "Самосталних Референата", Марком Николићем.

Гости "Бунта" су и Матеја Ђокић и Матија Пешић из састава "Кени Није Мртав", али овог пута они неће говорити о свом бенду већ о једном интересантном фестивалу који успева да спаја поп-панк и треп. У питању је "Блинк Фестивал" који ће се одржати 25. и 26. јуна са почетком у 18 часова у дворишту фабрике Клуз.

Увек је узбудљиво када у Србији имате прилику да уживате у концертима светских музичких имена, а једна од организација која се бави тиме јесте и "Charm Music". Након распродатог концерта легендарне групе "Iron Maiden" у Београду, очекују нас још 2 сјајна концерта на стадиону "Ташмајдан". Гошћа "Бунта" је Ивана Дељанин испред "Charm Music"-a, а концерти које вам препоручујемо да не пропустите су "Five Finger Death Punch" у суботу, 2. јула, и "Wardruna", у понедељак, 11. јула.

За све љубитеље клабинга и врсног електронског звука, издвојили смо два догађаја у "Барутани". У петак, 17. јуна нас очекују "Mella Dee" и "Demuja" уз локалну подршку "Dee" и Иве Арифај, а у суботу, 18. јуна "Traumer", као и Мина Познановић и "Nemax".

Ни љубитељи тврђег звука нису заборављени. Друго издање "Empire Metal Festival"-а ће се одржати 17. и 18. јуна са почетком у 16 часова у "Циглани". Очекују нас наступи 12 одличних аутора и бендова разноврсних метал праваца, а биће присутан и панк, и хардкор звук.

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Новинар: Стефан Јовчић
Редитељ емисије: Филип Чоловић

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару