Читај ми!

Лагана Среда, отварање баште КСТ-а

У новом издању "Бунта" очекује вас уживо наступ бенда "Лагана Среда" у студију 8 на Кошутњаку.

 

Овом приликом су извели три нове песме, "Где сам погрешио", "Град" и "Да ли можеш да ме волиш". Овај састав, који чине Стефан Никетић, Филип Јањић и Огњен Мартиновић, више је од две године носио титулу победника петог "Бунт рок фестивала". На које све начине је пандемија вируса Ковид-19 утицала на њихов рад, како теку припреме за први албум бенда и шта све можемо очекивати од њих у даљем периоду су неке од тема о којима су разговарали са ауторком "Бунта", Бранком Главоњић.

Управо 20. маја нас очекује наступ "Лагане Среде" на традиционалном отварању баште "Клуба Студената Технике". Поред њих ће наступити и бендови "Negative", и то по први пут у "КСТ-у", затим "Исказ" и "КСТ хор". Тим поводом гости "Бунта" су Милен Златановић Змо, басиста "Negative-a", који је говорио о свом доживљају овог култног клуба, као и о свом бенду и музици, и Зоран Стефанов Исказ, који се укључио са једне интересантне локације и испричао нам шта тренутно ради.

Насупрот мишљену да је "Клуб Студената Технике" препознатљив само по вечерњим програмима, стоји чињеница о активностима које "КСТ" организује за студенте, а то су, поред дружења у току дана у оквиру кафића и "КСТ хора", школа гитаре, школа фотографије и школа за диџејеве. Више о значају овог битног простора за рокенрол културу у Србији, али и региону, сазнаћете од програмског уредника "КСТ-а", Ђорђа Полића.

У овом издању "Бунта", имаћете прилику да откријете и представу "Ex/odus radosti" коју је недавно извео "Словеначки камерно музички театар" на "Факултету драмских уметности", по први пут у Београду. Ово јединствено музичко сценско дело је рађено према мотивима "Дневника једне мигранткиње" ауторке Јелене Сасник. Она је уједно и диригенткиња овог комада у режији Еве Хриберник, док музику потписује наша истакнута композиторка Наташа Богојевић. "Ex/odus radosti" је прича о променама, о одласку у непознато, а бави се питањима миграције, слободе, позиције жена у савременом друштву, али и уметничким изразом.

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Новинар: Стефан Јовчић
Редитељ емисије: Дарко Камарит

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару