Читај ми!

Вавилон

Априлско издање Вавилона гледаоцима доноси могућност да упознају три песника млађе генерације: Марију Вујошевић која је за збирку песама "Игра маказама" добила награду Издавачке куће Трећи трг, затим Јелену Маринков која чита песму из збирке "Карантин у паклу" у издању Књижевне радионице Рашић. Александар Петровић Бабић је после запажене збирке "Готам блуз" и своју другу збирку поезије, "Аркам гори", објавио у Издавачкој кући Енклава.

У Вавилону ће гледаоци имати прилике још да виде и интервју са проф. др Бошком Сувајџићем, професором Филолошког факултета у Београду, поводом његове нове књиге, свеобухватне студије, Кључ од Косова.

Проф. др Владислава Гордић Петковић представља књигу Голи живот књижевног југословенства, аутора Драгана Ђорђевића, необичну и веома инспиративну студију која повезује концептуалну уметност и књижевност говорећи о ауторима чије дело је настајало управо на спајању ове две на први поглед неспојиве уметности. У књизи се може читати о Војиславу Деспотову, Јудити Шалго, Мирославу Мандићу, Слободану Тишми и другима, а у Вавилону ће се представити и два писца којима је Ђорђевић такође посветио странице своје књиге и којима су авангарда и концептуала такође обележили и живот и дело: интервјуисали смо Жарка Радаковића поводом његовог новор романа Путовати и Владимира Копицла, поводом романа, Шпанска чизма.

С обзиром да је у последње две године објављено чак пет књига прослављене аустријске ауторке Ингебор Бахман, чије књиге до сада практично уопште нисмо били у могућности да читамо на српском језику, Вавилон је одлучио да читаоцима представи њено дело, изабране песме, две збирке прича, књигу радио драма и роман Малина. О Бахман говоре уредница у Издавачкој кући Контраст (објавила роман и песме И.Б.) и књижевна теоретичарка, Јелена Ниџовић и Реља Дражић, преводилац и уредник у Издавачкој кући Нојзац (објављене две књиге прича и драме).

Осмишљава и уређује: Јасмина Врбавац
Режија: Марко Шотра

 

Вавилон Вавилон

Autor:
Јасмина Врбавац

Вавилон је елитна месечна емисија о савременој књижевности коју је 2001 године осмислила Јасмина Врбавац и уређује је у оквиру Редакције за културу. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара