Читај ми!

Студио знања

Опште образовање - многима када чују те две речи, кроз главу прође "досадно" и "непотребно". Емисија Студио знања је у другој емисији нове сезоне, пред себе ставила задатак да у емисији која носи назив, ни мање ни више него - Опште образовање, покаже и докаже да је оно све, само не досадно, као и да је од непроцењиве вредности за живот човека у готово свим аспектима.

"Није важно много знати, већ знати праве ствари", можда може бити и мото ове емисије, а речи су саговорника из поста који можете погледати на страници Студио знања, али и на самом почетку емисије. Које су то праве ствари и каква све знања и вештине данас мора да поседује човек да би га заједница препознала као образованог, рећи ће нам социолог Далибор Петровић. На које све начине можемо усвајати знања, и колико је битно спајати теме из различиих области на занимљив и питак начин, откриће нам физичар и уредник сајта Наука кроз приче Слободан Бубњевић, док ће Кристина Стевановић из удружења EcoHub објаснити зашто је важно развијати еколошку свест од најранијих година, и каква је веза екологије и општег образовања.

Бах, Моцарт, Бетовен, део су опште музичке културе баш као и Дилан, Ленон, Макартни. Које су то свима нама добро познате нумере извеле харфисткиња Марина Арсенијевић и вокал Јулијана Винцан - сазнајте 15.04.2022. око 22.20, или 16.04.2022. у 13.00 на каналу РТС 2. За све оне који не стигну, наравно, имамо решење - официјелни Јутјуб канал, на ком можете погледати емисију.

О култури изражавања, читања и отказивања, али и о још неким културним појавама, говориће нам Наташа Анђелковић, саветница за књижевност и Милош Нићић, докторанд културологије. Ководитељка Маја Радивојевић доводи нам госта изненађења, који ће нам открити нешто више о свету квизова.

Наравно, неизоставни део емисије је и публика, која ће преко Zoom апликације имати прилику да гостима у студију постави питања која их занимају. У питању су гимназијалци и студенти, који су у активном процесу стицања општег образовања. Придружите нам се и ви, и ширимо знање заједно!

Аутор и уредник серијала Студио знања: Зоран Живковић
Водитељ: Маја Бојић
Редитељ: Дарко Камарит

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару