Читај ми!

Друштвене мреже

Знате ону чувену - шта се деси у Вегасу, остаје у Вегасу? Данас пилоти на лету из тог града воле да кажу другачије - шта се деси у Вегасу, остаје на друштвеним мрежама. Управо се овим важним социјалним феноменом бавимо у новој епизоди "Студија знања"

Данас влада она позната "Ако није било на друштвеним мрежама, значи да се није ни десило". Па како можемо да објаснимо мреже као социолошки феномен, како утичу на нашу психу и које опасности носе, питаћемо наше госте - Мају Стопарић, психолога и психотерапеута, Дивну Вуксановић, филозофкињу и теоретичарку медија и Владу Арсића, новинара и аутора књиге "Армагедон" о злостављању на интернету.

Решили смо и да нашој емисији направимо профил на друштвеним мрежама. Прави пробој. Јер, сви су ионако тамо. Окупили смо сјајну екипу да нам размотри овај друштвени феномен и да нас посаветује како је најбоље представити се на интернету. Улогујте се и сурфујте са нама светом друштвених мрежа.

Блог, влог, пост, медиа платформе, контент, копирајт, бустовање, дигитал маркетинг - само су неки од термина којима нас затрпава савремени свет популарних интернет инфлуенсера. Тајне успешних блогера и онлајн стратега открива нам прави мајстор у овом послу - Милоје Секулић, који води креативну агенцију Homepage.

Сигурна сам да сте се и ви много пута одушевили када вам је неко драг на другом крају света, а ви сте у комуникацији као да седи са вама на кафи - путем позива и видео позива. Једна од апликација која то омогућује је Вајбер, а тај свет дочараће нам Јелена Игњатић, представник за комуникације те компаније за овај део света.

На друштвеним мрежама и интернету уопште за планетарну популарност изборила се фотографија. Говори више од хиљаду речи, а данас се њом креира интернет имиџ, продаје производ и стиче популарност. О значају филтера и обраде питаћемо стручњаке, нашу публику која долази из Школе фотографије Установе културе "Барака".

У нашем студију ћете видети и познато и омиљено лице, даму која је путем друштвених мрежа проширила свој глас о важним друштвеним феноменима, стекла популарност и постала друштвено ангажована у питању особа са инвалидитетом. Глумица Сандра Силађев, стенд ап комичар, креатор популарног лика и канала Диња.

Имаћемо још гостију изненађења и дешавања у студију, пратите "Студио знања".

Аутор и уредник серијала "Студио знања": Зоран Живковић
Уредник и водитељ емисије: Винка Мариновић Ковачевић
Ководитељ: Ивана Миленковић
Редитељ: Дарко Камарит

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару