Читај ми!

Жене у виноградима

У виноградима и винаријама на свим континентима све више је жена. Такав тренд је и код нас.

Жене су власнице, врхунски енолози или технолози. Могу се видети у виноградима, на заштити винове лозе али и у бербама. Многе утичу и на квалитет вина у подрумима. Жене винарке доминантне су на нашим али и светским фестивалима, салонима и сајмовима вина.

Велико богатство српског виноградарства и винарства је све веће присуство младих међу чокотима и бурићима. Радује и чињеница да се многи враћају на своја имања после завршеног факултета. Стечено знање и праћење светских трендова подиже квалитет али и присуство наших вина на светским трпезама.

Били смо и на дегустацији јединственог словенаког пенушавог вина произведеног у виноградима и подрумима Радгонских горица. Ова свежа пенина са нотама брескве и крушке сервирана нам је у београдској савамали уз чувени словеначки крашки пршут.

Камере емисије Грозд воде вас и у винограде француског шаблија, где је род преполовљен. И израелци су имали проблема због великих врућина, које су скоро спржиле зрна. Одушевиће Вас и слика италијанске Умбрије где се виногради купају у бојама јесени и где се винским путевима организују и винске трке. На чувеном бриселском Оскару винске индустрије преко 80 златних медаља освојила су кинеска вина из области Нинг Киа.

Уредник емисије Грозд: Душан Величковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво